Transkrip wawancara bersama Encik Abdul Halim Bin Yazid (Halim Yazid) mengenai integrasi beliau dalam dikir barat bersama etnisiti pemuzik blues di Amerika Syarikat pada Tahun 2011 - Abd Rahim, Siti Atiqah; Mazalan, Nurul Adila Hanim (2013)
Transkrip ini mengandungi temu bual bersama Abdul Halim bin Yazid atau lebih dikenali sebagai 'Halim Yazid', mengenai penglibatan dan pengalaman beliau bekerjasama dengan pemuzik Blues di Amerika Syarikat pada tahun 2011. Lokasi temu bual ini diadakan di pejabat beliau di Bahagian HEP, Universiti Malaya, 50603 Kuala Lumpur. Transkrip ini menyentuh serba sedikit tentang latar belakang beliau dan penglibatan beliau di dalam bidang seni. Selain itu, transkrip ini juga menyentuh serba sedikit mengenai sejarah dan maksud Dikir Barat mengikut pandangan tokoh. Di samping itu, di dalam transkrip ini juga ada menyentuh mengenai peralatan yang digunakan dalam Dikir Barat seperti rebana dan sebagainya. Klimaks dalam transkrip ini adalah mengenai pengalaman yang beliau lalui sepanjang berkolaborasi dengan pemuzik Blues. Selain itu, terdapat juga beberapa pendapat beliau mengenai bidang seni di negara kita dan luar negara, serta perbezaannya, dan nasihat kepada pelajar dan juga penggiat seni yang baru dalam bidang seni.