Penipuan mengundang padah - Sainan, Zuramaznum; Ali, Alizah (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2021)
Sudah menjadi trend bagi para usahawan, tidak kira yang membuat perusahaan secara kecil-kecilan, sederhana, mahupun usahawan mega untuk menggunakan khidmat artis dan selebriti serta individu berpengaruh di media sosial (social media influencer) sebagai pelaris jualan produk mereka. Setiap hari ada sahaja artis atau selebriti yang mempromosikan barangan untuk dijual. Bermula daripada produk kosmetik, pakaian, makanan sehinggalah kepada produk pelangsing badan dan kecantikan.