Laporan program randau bersama pelajar baru semester 1, Fakulti Sains Kesihatan (Kejururawatan), UiTM Cawangan Sarawak - Ninggoi, Bodis Francis; Kulai, Dorothy; Mukan, Squiter Macroy Wilsom; Lau, Li Li; Francis, Frannelya; Dahlan, Lyidia Dahlia (UiTM Sarawak, 2024)
Program Randau merupakan aktiviti tahunan anjuran Nursing Students’ Association (NUSAS), Fakulti Sains Kesihatan (Kejururawatan) sebagai tanda ‘selamat datang’ kepada pelajar baru semester 1. Program ini diadakan untuk memberi peluang kepada mereka untuk mengenali tenaga pengajar secara lebih santai di samping berkenalan dengan para pelajar semester 3 dan semester 5 semester ini. Pelbagai aktiviti dijalankan untuk mengeratkan silaturahim dan memupuk kerjasama antara pelajar dan tenaga pengajar.