Laporan kejohanan bola tampar UiTM Cawangan Sarawak Kampus Mukah 2022 - Ajol, Tracy Adeline (UiTM Sarawak, 2024)
Satu Kejohanan Bola Tampar Peringkat UiTM Cawangan Sarawak Kampus Mukah anjuran Persatuan Bola Tampar UiTM Mukah telah diadakan pada 17 sehingga 23 Januari 2022 bertempat di Gelanggang Bola Tampar UiTM Kampus Mukah. Seramai 8 pasukan yang terdiri daripada pelajar dan staf UiTM Kampus Mukah telah menyertai Kejohanan ini. Kejohanan ini telah berlangsung selama seminggu pada setiap petang bermula 5.30 petang sehingga 7.30 malam.