Rancangan Pentadbiran: Apa yang perlu diambil kira sebelum menyediakan rancangan perniagaan? - Ibrahim, Norlaila; Nik Jaafar, Nik Fazlin Hiryati; Nik Hassan, Nik Fakrulhazri (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2021)
Rancangan pentadbiran adalah sebahagian dari kandungan rancangan perniagaan selain dari rancangan pemasaran, rancangan operasi dan rancangan kewangan. Ia adalah antara asas penting yang membantu dalam kemajuan dan kejayaan sesebuah perniagaan di masa akan datang. Berikut adalah antara perkara yang perlu diambil kira semasa menyediakan rancangan pentadbiran.