Usahawan perlu tiru macam AEON - Mohammad, Noorita (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2021)
Sebagai langkah yang proaktif, AEON Malaysia patut ditiru oleh ramai penguasaha lain di Malaysia dimana mereka telah menawarkan perkhidmatan ‘personal shopper’ atau pembelian peribadi untuk mereka yang menghadapi kesulitan untuk membeli barangan keperluan serta barangan dapur. Sebelum ini AEON hanya menawarkan perkhidmatan layan diri tetapi kini telah mempertingkatkan perkhidmatan penuh yang mana mereka menyediakan pembeli peribadi bagi memudahkan urusan pembelian para pengguna.