Webinar pecutan akhir: matematik & statistik - Mohamed Idris, Hazfina; Mohd Jamil, Nor Hilaliyah (UiTM Sarawak, 2024)
Jabatan Sains Matematik, Fakulti Sains Komputer & Matematik (FSKM), UiTM Cawangan Sarawak Kampus Mukah telah menganjurkan Webinar Pecutan Akhir: Matematik & Statistik pada 29 Januari 2022 yang lalu. Webinar ini adalah julung kalinya diadakan di UiTM Kampus Mukah. Webinar ini telah dijalankan di atas talian melalui platform Webex dan Google Meet. Webinar Pecutan Akhir: Matematik dan Statistik ini dilaksanakan khusus untuk para pelajar yang mendaftar kod kursus MAT037, MAT083, MAT086, MAT112, STA104 dan QMT181. Matlamat utama pelaksanaan webinar ini adalah untuk mendedahkan pelajar tentang teknik dan format soalan peperiksaan akhir bagi kod kursus tersebut.