Persediaan PITSA menyertai ekonomi digital - Mahdi, Ahmad Faisal (UiTM Sarawak, 2024)
Persatuan Ibu Tunggal Sarawak (PITSA) telah menjemput UiTM Cawangan Sarawak Kampus Mukah untuk membantu pihak mereka mempersiapkan ahli-ahli mereka yang menjalani perniagaan untuk menerima pakai e-dagang sebagai satu cabang perniagaan yang boleh membantu ahli mereka berjaya dalam perusahaan mereka. Usaha ini adalah seiring dengan polisi Premier Sarawak dalam menjayakan Ekonomi Digital di Sarawak ke persada antarabangsa.