'Motivational talk with UiTM alumni' anjuran Persatuan D'BES - Neging, Pressca; Kamal, Nur Aneesha (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2023)
Persatuan D’BES 2022/2023 telah menganjurkan program Motivational Talk with UiTM Alumni pada 20 Mei 2023 yang lalu bertujuan untuk memberi motivasi dalam aspek peningkatan mutu akademik pelajar. Program ini telah diadakan di Dewan Sri Balau, UiTM Cawangan Sarawak Kampus Mukah bermula jam 9.00 pagi sehingga 2.00 petang. Program ini juga bertujuan untuk memberi inspirasi serta motivasi kepada para pelajar untuk berusaha dengan lebih lagi dalam mendapatkan ilmu untuk mencapai kejayaan di alam universiti dan sekaligus menjadikan pelajar sebagai penyumbang utama kepada kemajuan generasi muda yang akan datang. Seramai 69 orang pelajar terlibat dalam program ini yang merangkumi pelajar daripada semester 1 sehingga semester 5.