Siswa siswi UiTM Mukah menjadi duta misi akademik sempena karnival Q6 - Che Harun, Arif Azizi; Juhari, Nur Nadia Qausar (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2023)
Program ini telah diuruskan sepenuhnya oleh mahasiswa dan mahasiswi UiTM Kampus Mukah dengan bimbingan daripada Penyelaras Misi Akademik UiTM Mukah dan Koordinator PPT Cawangan Sarawak. Sesi taklimat berkenaan dengan program-program di UiTM dan pameran kreatif hasil kerja pelajar turut dikendalikan sepenuhnya oleh mahasiswa dan mahasiswi UiTM Kampus Mukah.