Kembara ilmu sempena sambutan 50 tahun penubuhan UiTM Sarawak - Che Harun, Arif Azizi; Juhari, Nur Nadia Qausar (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2023)
UiTM Sarawak menyambut Jubli Emas50 tahun penubuhannya pada tahun ini. UiTM Sarawak ditubuhkan pada tahun 1973 bertempat di ITM Batu Lintang, Kuching. Kini, UiTM Sarawak telah mempunyai tiga cawangan iaitu UiTM Kampus Samarahan, UiTM Kampus Samarahan 2 dan UiTM Kampus Mukah. Bersempena dengan sambutan Jubli Emas 50 tahun penubuhan UiTM Sarawak, Misi Akademik UiTM Kampus Mukah dengan kerjasama Pusat Hal Ehwal Islam UiTM Kampus Samarahan dan UiTM Kampus Mukah telah mengadakan satu Program Kembara Ilmu Sempena Sambutan 50 Tahun UiTM Cawangan Sarawak.