Kolaborasi pengajaran fizik: UiTM Kampus Mukah dan UNITEN - Johar, Nurain; Wondi, Mohd Hafizz; Abu Talip, Muhamad Syukrie (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2023)
UiTM Cawangan Sarawak Kampus Mukah telah menjalinkan hubungan kerjasama dengan Universiti Tenaga Nasional (UNITEN) untuk satu program kolaborasi pengajaran. Inisiatif ini diadakan khusus untuk pelajar Pra Diploma Sains (AS007 & AS008) yang mengambil kursus Physics for Pre Science (PHY083) dan pelajar Pra Diploma Sains STEM C & Sastera (AS002 & AS003) yang mengambil Physics for Pre Diploma I (PHY011).