Jom Masuk UiTM Mukah 2023: santai bersama alumni program pra diploma! - Che Harun, Arif Azizi; Juhari, Nur Nadia Qausar (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2023)
UiTM Cawangan Sarawak, Kampus Mukah sekali lagi mengundang alumni-alumni tersohor yang telah berjaya menempa nama dan kerjaya dalam bidang akademik di UiTM sendiri bagi menjentik semangat motivasi serta memberi inspirasi kepada anak-anak muda lepasan SPM yang berkelayakan untuk memajukan permohonan dalam bidang-bidang pengajian yang ditawarkan di UiTM Cawangan Sarawak secara amnya, serta UiTM Kampus Mukah khususnya. Program yang berdurasi secara dalam talian selama tiga jam itu telah mendapat tontonan capaian sebanyak 450, 747 dan telah dikongsikan sebanyak 77 perkongsian. Puan Nur Nadia Qausar binti Juhari selaku Koordinator Pra Pendidikan Tinggi (PPT) UiTM Cawangan Sarawak memulakan program dengan sesi penerangan berkaitan UiTM secara umumnya. Falsafah, visi, dan misi diterangkan dengan jelas dimana UiTM sentiasa mensasarkan pengiktirafan sebagai salah sebuah universiti terbaik di dunia selain melahirkan anak-anak bangsa yang berjaya dalam pelbagai bidang.