Wanita (women) sebagai pengguna digital platform (netizen) kuasa baru ekonomi digital - Md. Jani, Siti Hajar; Amer, Afizan (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2018)
Jika diteliti, dalam menggerakkan Ekonomi Digital terdapat tiga kumpulan pemain penting yang seolah-olah menjadi jentera penggerak utama di mana perkembangannya sangat cepat dan dinamik di era masa ini. Tiga kumpulan penggerak utama ekonomi digital ini adalah remaja (Youth), wanita (Women), dan pengguna digital platform (Netizen). Di Malaysia, ketiga-tiga komuniti ini boleh dikatakan sebagai komuniti yang memberikan impak utama seterusnya memacu dan menjadi kumpulan yang berpengaruh dalam perkembangan dunia ekonomi digital hari ini. Siapa tiga kelompok utama ini, remaja (Youth), wanita (Women), dan pengguna digital platform (Netizen) dan kenapa mereka begitu berpengaruh dalam menggerakkan ekonomi digital di Malaysia? Apakah keadaan sebenarnya dan strategi yang manakah sepatutnya diterapkan untuk merebut hati ketiga-tiga kumpulan penting tersebut?