Hari Matematik Sedunia 2023 - Pi day 2023 - Long, Suffina (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2023)
Hari Matematik Sedunia 2023 (International Day of Mathematics - IDM 2023) yang turut dikenali sebagai Pi(π)Day adalah acara tahunan yang disambut oleh Kolej Pengajian Perkomputeran, Informatik & Matematik (KPPIM) Universiti Teknologi MARA pada 14 Macsetiap tahun. Tarikh ini juga dikenali sebagai Pi Day kerana ia melambangkan tiga digit pertama pemalar matematik untuk pi (π), iaitu 3.14. Penganjuran bagi Pi Day ini juga telah diiktiraf oleh UNESCO sejak 26 November 2019.