Bengkel pemantapan asas kewangan bagi business plan ENT300 - Mahdi, Ahmad Faisal; Abg Ibrahim, Dr. Abg Feizal; Lajim, Siti Farah; Kanyan, Agnes; Shamsuddin, Noor Emma; Abg Abdul Rahman, Dyg Hummida (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2024)
Fundamentals of Entrepreneurship (ENT300) merupakan satu kursus wajib bagi semua pelajar yang menduduki diploma UiTM kerana tidak semua program diploma menyediakan kemahiran pengurusan kewangan mahupun perniagaan (business plan). Kegagalan menguasai ilmu pengurusan kewangan merupakan salah satu faktor Bumiputera tidak berjaya dalam bidang perniagaan di Malaysia.