Program latihan komuniti: penggerak eko pelancongan berasaskan komuniti siri 1 - Rijeng, Jacqueline Susan; Johari, Aiza (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2024)
University Community Transformation Centre (UCTC) Universiti Teknologi MARA (UiTM) Cawangan Sarawak telah menganjurkan Program Latihan Komuniti: Penggerak Eko Pelancongan Berasaskan Komuniti Siri 1 pada 20 hingga 22 November 2022 di BME Hotel Sri Aman. Ia merupakan sebuah program usaha sama antara Pejabat Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) N28 Lingga dan UiTM Cawangan Sarawak. Seramai 25 orang peserta telah mengikuti program yang telah berlangsung selama tiga hari ini.