Pengajaran kolaboratif 2022: Hanyu Pinyin - Ming, Ngien Ming; Ping, Wee Sheau; Thing, Cindy Richard (UiTM Sarawak, 2024)
UiTM Cawangan Sarawak dan UiTM Cawangan Melaka telah menganjurkan satu webinar pengajaran kolaboratif Bahasa Mandarin bersama Institut Tadbiran Awam Negara (INTAN) Kuala Lumpur pada 2 Disember 2022 (Jumaat) jam 3.00 - 4.30 petang secara dalam talian melalui aplikasi Webex. Webinar ini telah diadakan oleh kumpulan pensyarah bagi pengajaran kolaborasi Bahasa Mandarin UiTM. Kumpulan ini diketuai oleh Encik Soo Yew Phong yang juga merupakan pensyarah kanan dari Kampus Jasin. Turut bersama beliau ialah Puan Wee Sheau Ping sebagai moderator webinar, Puan Cindy Richard Thing dan Cik Ngien Ming Ming dari Kampus Samarahan 2.