Modul kepimpinan profesional peringkat ijazah sarjana muda sesi Oktober 2022 – Februari 2023 UiTM Cawangan Sarawak - Wan Ahmad, Wan Abdul Rahim; Sulaiman, Sharin (UiTM Sarawak, 2024)
Unit Kepimpinan Pelajar Bahagian Hal Ehwal Pelajar, UiTM Cawangan Sarawak telah mengadakan satu program kepimpinan pelajar iaitu Modul Kepimpinan Profesional. Ia merupakan salah satu modul di bawah Program Kepimpinan Pewaris Bangsa. Modul yang diadakan di Pusat Latihan Bajo, SALCRA itu telah diadakan pada 6 hingga 8 Januari 2023. Program ini ini melibatkan seramai 47 orang pelajar yang terdiri daripada ahli jawatankuasa Majlis Perwakilan Pelajar (MPP), persatuan dan kelab dalaman di kampus Samarahan dan Samarahan 2.