Ke arah memperkasakan peranan teknologi ICT dalam sistem pengurusan - Mahzan, Sulaiman; Sadikan, Siti Fairuz Nurr; Md Shah, Mohd Ab Malek; Shahudin, Mohd Harun (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2019)
“Peranan teknologi ICT dalam menambahbaik kualiti penyampaian maklumat dan pengurusan zakat, wakaf, sedekah dan filantropi yang lebih berkesan adalah selari dengan perubahan transaksi kewangan yang kini lebih menjurus kepada teknologi ICT. Beberapa kajian terdahulu telah membuktikan bahawa terdapat hubungan yang signifikan antara penggunaan teknologi ICT dengan pengurusan yang efektif berkaitan zakat, wakaf, sedekah dan filantropi. Terdapat juga kajian terdahulu yang memberikan solusi ke arah penambahbaikan melalui pengenalan beberapa teknologi atau kaedah berasaskan teknologi ICT secara holistik.