Kuching Marathon 2022 - Sullah, Abbylolita; Robert Budull, Cyndra; Francis, Franneyla (UiTM Sarawak, 2024)
Seramai 110 orang pelajar Fakulti Sains Sukan dan Rekreasi dan Fakulti Kejururawatan UiTM Cawangan Sarawak diiringi tiga orang pensyarah telah terlibat sebagai sukarelawan untuk Kuching Marathon 2022 yang telah diadakan pada malam 1 Oktober dan berakhir pada pagi 2 Oktober 2022. Seramai sepuluh ribu peserta tempatan dan luar negara telah mendaftar untuk kategori larian berbeza (42km, 21km, 10km dan 5km). Kesemua 110 orang sukarelawan dipertanggungjawabkan menjaga stesen air, menyediakan span dan kumpulan sorak di sepuluh lokasi berbeza iaitu Sekolah Encik Buyong, Pelita, DBKU 1, Sukma, SK Agama Dtk Hj Abd Kadir Hassan, berhadapan SK Agama Dtk Hj Abd Kadir Hassan, BOMBA, DBKU 2, State Mosque, JLN Bako.