Laporan collaborative teaching Fakulti Sains Kesihatan, Kejururawatan, bersama Dr. Sharifah Hafizah Pakar Perunding Pskiatrik, Hospital Sentosa, Kuching, Sarawak - Francis Ninggoi, Bodis; Kulai, Dorothy; Lau, Li Li; Wilsom Mukan, Squiter Macroy; Francis, Frannelya; Dahlan, Lyidia Dahlia (UiTM Sarawak, 2024)
Pada 15 November 2022, pelaksanaan pengajaran secara kolaboratif telah dijalankan untuk kod kursus NUR311 Mental Health Nursing dikendalikan oleh pensyarah UiTM Cawangan Sarawak iaitu Puan Bodis Francis. Ia memberi satu impak besar dalam prosess pengajaran dan pembelajaran kerana kali ini ia melibatkan jemputan penceramah luar. Penceramah ini merupakan pakar perunding psikiatrik dari Hospital Sentosa, Kuching iaitu Dr. Sharifah Hafizah Wan Kassim yang mempunyai pengalaman yang sangat luas dalam bidang psikiatrik. Pembelajaran yang melibatkan kepakaran dari industri memberi peluang untuk pelajar bertanya secara lebih dekat dan berdasarkan pengalaman sebenar penceramah.