Sesi Libat Urus Pengurusan Rekod dan Arkib bersama Bahagian Hal Ehwal Pelajar (HEP) - Mohamad Azmi, Nor Azilawati; Muhamad Sam, Rafidah (Seksyen Korporat & Kolaborasi Ptar Uitm Cawangan Pulau Pinang, 2024)
Satu Sesi Libat Urus Pengurusan Rekod dan Arkib telah diadakan bersama staf pegawai dan pelaksana Bahagian Hal Ehwal Pelajar (HEP) UiTM Cawangan Pulau Pinang pada 13 Jun 2024 bertempat di Bilik Perdana 2, Kompleks Perdana. Tujuan utama sesi ini adalah untuk meningkatkan kefahaman serta memperkukuh amalan terbaik dalam pengurusan rekod rasmi dan arkib jabatan, selaras dengan dasar dan garis panduan yang ditetapkan oleh UiTM dan Arkib Negara Malaysia. Sesi ini memberi tumpuan kepada aspek seperti klasifikasi rekod, penyimpanan, pelupusan rekod yang sah, dan pematuhan kepada piawaian pengurusan rekod digital serta fizikal. Libat urus ini juga membuka ruang perbincangan dua hala antara Unit Pengurusan Rekod dan pihak HEP bagi memperkemas tatacara pengurusan dokumen di peringkat jabatan. Semoga sesi ini dapat membantu meningkatkan kecekapan pengurusan maklumat dan mendokong tadbir urus yang cemerlang di UiTM Cawangan Pulau Pinang.