Hospital UiTM gerakkan misi bantuan mangsa bencana banjir warga HUiTM dan Fakulti Perubatan UiTM - UiTM, Hospital Puncak Alam (Hospital Puncak Alam, 2021)
Bencana banjir yang telah melanda sekitar Lembah Klang pada 18 Disember 2021 telah mengakibatkan kemusnahan yang teruk dibeberapa kawasan seperti di Klang, Shah Alam, Hulu Langat, Kota Raja, Sepang, Kuala Langat dan Kuala Selangor. Bagi meringankan beban yang ditanggung oleh mangsa banjir, Hospital UITM mengambil inisiatif menggerakkan Misi Bantuan Mangsa Bencana Banjir dengan matlamat menggembleng tenaga dan mendapatkan sumbangan untuk membantu khususnya warga HUITM dan Fakulti Perubatan UITM yang terkesan dan terjejas. Misi khas ini dilancarkan pada 22 Disember 2021 dan sesi pelepasan pasukan bantuan telah disempurnakan oleh Prof. Dr. Sazzli Shahlan Kassim, Pengarah Hospital UITM pada jam 9:45 pagi. Sesi turut dihadiri oleh PM Dr. Ahmad Izuanuddin Ismail (Timb. Pengarah Klinikal HUITM), Dr. Izzat Ismail (Timb. Pengarah Sokongan Klinikal HUITM) dan Encik Mohd Rizal Nordin (Timb. Pengarah Pentadbiran dan Sumber Manusia HUITM)