Sesi dialog wakil kesatuan akademik universiti awam bersama Menteri Pendidikan Tinggi, Jun 2024 - UiTM, MITASA (Kesatuan Kakitangan Akademik Universiti Teknologi MARA (MITASA), 2024)
Kementerian Pengajian Tinggi dan Majlis Presiden Persatuan Akademik (MPPA) telah menganjurkan satu Sesi Dialog Wakil Kesatuan Akademik Universiti Awam bersama Menteri Pendidikan Tinggi, Datuk Seri Diraja Dr Zambry Abdul Kadir di Wyndham Grand Bangsar, Kuala Lumpur, Jun lalu. Sesi dialog lebih sejam itu turut dihadiri oleh Ketua Setiausaha Kementerian Pendidikan Tinggi (KPT), Profesor Dato’ Seri Ir Dr Zaini Ujang, Ketua Pengarah Pendidikan Tinggi (KPPT), Datuk Profesor Dr Azlinda Azman dan semua presiden kesatuan dan persatuan akademik universiti awam.