Lawatan penanda aras PKA UPM ke MITASA, 29 Ogos 2024 - UiTM, MITASA (Kesatuan Kakitangan Akademik Universiti Teknologi MARA (MITASA), 2024)
MITASA sering kali menjadi bahan rujukan kesatuan-kesatuan lain dalam bidang pengurusan dan pentadbiran kesatuan mahupun penjagaan kebajikan ahli. Ini 1 lE kesatuan berbeza dengan persatuan. Pihak MITASA telah memberi makluman beberapa perkara ke arah penubuhan sebuah kesatuan. membawa langkah Persatuan Pegawai Akademik Universiti Putra Malaysia (UPM) yang diwakili oleh Presidennya, Profesor Dr Jalila Abu dan Setiausaha Kehormat, Dr Sharifah Norkhadijah Syed Ismail hadir bagi membuat lawatan penanda aras ke MITASA, 29 Ogos lalu. Lawatan ini adalah bertujuan untuk ke arah penubuhan kesatuan sekerja di UPM. Menyambut kehadiran mereka ialah Presiden MITASA, Encik Saharuddin Lin, Timbalan Presiden MITASA, Encik Mohd Amirul Akhbar Mohd Zulkifli, Setiausaha, Prof Madya Dr Faridah Hussain, Bendahari, Ts Nor Azlin Rosli dan Exco Undang-Undang, Dr Adlan Abdul Razak.