Sambutan hari diabetes sedunia tingkatkan kesedaran warga - UiTM, Hospital Puncak Alam (Hospital Puncak Alam, 2021)
Bersempena dengan Sambutan Hari Diabetes Sedunia yang disambut pada setiap 14 November, Unit Endokrinologi, Jabatan Perubatan Am HUiTM turut menganjurkan Sambutan Hari Diabetes Sedunia peringkat Hospital UITM bermula 16-18 November 2021. Program ini merupakan aktiviti tahunan Unit Endokrinologi dengan matlamat memberi kesedaran kesihatan kepada golongan awam tentang penyakit dan komplikasi penyakit diabetis. Hari Diabetes Sedunia tahun ini bertemakan "Access to Diabetes Care - If Not Now, When?". Tema ini memberi penekanan bahawa akses kepada penjagaan diabetes adalah penting terutama semasa pandemik COVID-19 berlaku. Di samping itu, program ini dilihat mampu menarik warga awam berkunjung ke Hospital UITM Puncak Alam dan mengetahui servis yang ditawarkan oleh Klinik Pakar Endokrin dan Diabetis di Hospital UiTM.