Sambutan Maulidur Rasul tanda cinta kepada Rasulullah S.A.W. - UiTM, Hospital Puncak Alam (Hospital Puncak Alam, 2021)
Bulan Rabiul Awal merupakan bulan kelahiran baginda Nabi Muhammad s.a.w. Nabi Muhammad s.a.w merupakan insan yang mulia dan telah menunaikan kewajipan/tugasnya dari Allah untuk menyebarkan dakwah Islam ke seluruh pelusuk dunia. Keperibadian baginda amat terpuji dan terungkap di dalam al-Quran. Allah SWT berfirman yang bermaksud: "Sesungguhnya telah ada pada diri Rasulullah itu suri teladan yang baik bagi orang yang mengharap rahmat Allah dan kedatangan hari kiamat." (Surah al-Ahzab:21)