FPA100 memupuk semangat keusahawanan pelajar - Rosli, Fazidah; Abdullah, Nur Suraya; Abdul Aziz, Noorshilawati (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2019)
FPA100 atau Field Practical. 1 adalah subjek Teras yang diambil oleh pelajar Bahagian 01 Diploma Pengurusan Ladang, Fakulti Perladangan & Agroteknologi. Kursus ini dijalankan secara interaktif oleh para pelajar yang bekerjasama dalam satu pasukan dalam membuat perancangan, pelaksanaan dan penjualan tanaman sayuran secara komersil.