Usahawan Islam yang berjaya (Tan Sri Dato' Azman Hashim) - Abd Jabar, Shahira; Abd Jabar, Mashita (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2019)
Keusahawanan sosial merupakan satu sub-disiplin dalam bidang keusahawanan yang semakin popular kerana kemampuannya dalam menyumbang kepada aspirasi sosial tanpa mengira pulangan hasil keuntungan. Kini, ramai usahawan berusaha untuk mewujudkan lebih banyak model keusahawanan sosial yang mampu memberi impak positif berterusan kepada masyarakat. Kebiasaannya keusahawanan sosial memberi fokus kepada menyelesaikan masalah-masalah yang kurang mendapat perhatian oleh sektor awam mahupun swasta dan menjadikan mereka yang dipinggirkan ini sebagai kumpulan sasar yang perlu dibantu.