UiTM Mukah rangkul tempat ke-3 kejohanan bola jaring Malaysian Sport League (MSL) peringkat bahagian Mukah 2022 - Ajol, Tracy Adeline (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2022)
UiTM Cawangan Sarawak Kampus Mukah telah menghantar satu pasukan Bola Jaring untuk menyertai Kejohanan Bola Jaring Malaysian Sport League (MSL) Peringkat Bahagian Mukah 2022 anjuran Pejabat Belia dan Sukan Bahagian Mukah bersama Kelab Bola Jaring Bahagian Mukah yang bertempat di Kompleks Sukan Komuniti (KSK) Mukah. Kejohanan ini telah berlangsung pada 26 hingga 27 Mac 2022 dengan penyertaan seramai 13 pasukan dari seluruh bahagian Mukah. Pasukan Bola Jaring UiTM Mukah telah berjaya membawa balik piala dan pingat gangsa berserta hadiah wang tunai setelah memenangi tempat ketiga di dalam kejohanan tersebut. Hadiah untuk para pemenang kejohanan telah disampaikan oleh YB Encik Royston Valentine (ADUN) N.57 Tellian semasa upacara penutupan kejohanan.