Solat jumaat pertama di surau HUiTM - UiTM, Hospital Puncak Alam (Hospital UiTM Puncak Alam, 2022)
Alhamdulillah hari ini warga HUiTM berpeluang menyempurnakan solat Jumaat buat pertama kali di Surau Hospital UiTM setelah mendapat kebenaran secara rasmi oleh Pejabat Agama Islam Daerah (PAID) Kuala Selangor. Khutbah Jumaat telah disampaikan oleh Encik Nasrul Hadi bin Rohani, Pegawai Tadbir Agama dari PAID Kuala Selangor manakala solat Jumaat diimamkan oleh Ustaz Ahmad Hafizuddin Abdul Moes, Pegawai Eksekutif (Hal Ehwal Islam), Unit Hal Ehwal Islam HUiTM. Surau ini mampu memuatkan lebih kurang 200 jemaah pada satu-satu masa dan memberi kemudahan bukan sahaja kepada kakitangan HUiTM malah warga awam.