Larian Amal Penyayang & Sukaneko Bersama Alumni, Komuniti & Industri UiTMCPP 2024 - Mohamad Azmi, Nor Azilawati; Muhamad Sam, Rafidah (Seksyen Korporat & Kolaborasi Ptar Uitm Cawangan Pulau Pinang, 2024)
Program Larian Amal Penyayang dan Sukaneko Bersama Alumni, Komuniti dan Industri UiTM Cawangan Pulau Pinang (UiTMCPP) 2024 telah berjaya dianjurkan pada 18 Mei 2024. Bertempat di perkarangan kampus UiTMCPP, program ini merupakan inisiatif yang menggabungkan elemen kebajikan, kesihatan, jaringan sosial dan kerjasama komuniti dengan penglibatan aktif warga UiTM, alumni, penduduk setempat serta wakil industri. Objektif utama penganjuran adalah untuk mengeratkan hubungan antara universiti dan pihak luar sambil memupuk gaya hidup sihat dan semangat kesukarelawanan dalam kalangan peserta. Acara dimulakan dengan Larian Amal Penyayang, diikuti dengan pelbagai aktiviti sukaneka santai yang melibatkan pelbagai lapisan masyarakat termasuk kanak-kanak, pelajar, staf dan tetamu jemputan. Diharapkan program sebegini dapat diteruskan secara berterusan bagi membina hubungan erat yang inklusif dan berimpak tinggi antara institusi pendidikan tinggi dan komuniti setempat serta pihak industri.