Sesi libat urus Pengurusan Rekod dan Arkib bersama Pejabat Polis Bantuan - Mohamad Azmi, Nor Azilawati; Muhamad Sam, Rafidah (Seksyen Korporat & Kolaborasi Ptar Uitm Cawangan Pulau Pinang, 2024)
Sesi Libat Urus Pengurusan Rekod dan Arkib bersama Pejabat Polis Bantuan UiTM Cawangan Pulau Pinang telah berjaya diadakan pada 7 Mei 2024 bertempat di Bilik Mesyuarat Perpustakaan Tun Abdul Razak (PTAR), UiTM Cawangan Pulau Pinang. Tujuan utama sesi ini adalah untuk meningkatkan kefahaman dan kesedaran dalam kalangan anggota Polis Bantuan terhadap kepentingan pengurusan rekod yang sistematik, selamat, dan mematuhi garis panduan yang ditetapkan oleh Arkib Negara Malaysia serta Dasar Pengurusan Rekod UiTM. Antara pengisian utama sesi libat urus ini termasuk taklimat berkenaan kitaran hayat rekod, prosedur pemindahan dan pelupusan rekod, serta peranan penting Polis Bantuan dalam aspek keselamatan dokumen dan pengiringan semasa pelupusan. Hasil perbincangan telah membuahkan beberapa cadangan penambahbaikan seperti penyediaan Prosedur Operasi Standard (SOP) bersama berkaitan keselamatan dokumen serta pemantapan peranan Polis Bantuan dalam proses pengurusan rekod sulit dan rahsia.