Kelas digital percuma: TikTok / Nor Azilawati Mohamad Azmi and Rafidah Muhamad Sam - Mohamad Azmi, Nor Azilawati; Muhamad Sam, Rafidah (Seksyen Korporat & Kolaborasi Ptar Uitm Cawangan Pulau Pinang, 2024)
26 Jun 2024 – PTAR UiTM Cawangan Pulau Pinang dengan kerjasama Digital Penang telah menganjurkan program Kelas Digital Percuma: TikTok. Program ini dilaksanakan di bawah inisiatif komuniti DahDigital, dengan matlamat memperkasa komuniti dan warga UiTM dalam bidang kemahiran digital. Program yang berlangsung selama 2 jam ini telah menarik penyertaan warga UiTM dan komuniti setempat. Melalui kelas ini, para peserta diperkenalkan kepada teknik menghasilkan kandungan kreatif dan inovatif menggunakan aplikasi TikTok, sejajar dengan keperluan era digital semasa. Program ini menunjukkan komitmen PTAR dan Digital Penang dalam memperkasakan komuniti melalui pendidikan dan teknologi. Respon positif daripada peserta menjadi pemangkin untuk pelaksanaan program serupa pada masa akan datang.