Projek khidmat masyarakat komuniti Kampung Judan: projek SULAM UiTM Mukah / Ahmad Faisal MahdI dan Juriah Japar - Mahdi, Ahmad Faisal; Japar, Juriah (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2022)
Pada semester Mac hingga Ogos 2022, Unit Kokurikulum Hal Ehwal Pelajar (HEP) UiTM Cawangan Sarawak Kampus Mukah melalui Kod Kokurikulum HPD133 (Khidmat Masyarakat I) telah bekerjasama dengan Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan (JKKK) Kampung Judan, Jawatankuasa Penyelaras Tabika Perpaduan Judan serta penduduk Kampung Judan, Mukah untuk menjayakan penganjuran program khidmat Masyarakat serta SULAM bersama warga penduduk kawasan tersebut. Pada semester ini, pelajar yang mendaftar kod kokurikulum tersebut adalah seramai 60 orang pelajar dan diselia oleh dua orang jurulatih iaitu Puan Juriah Binti Japar dan Encik Ahmad Faisal Bin Mahdi.