Bengkel pemantapan asas kewangan bagi Business Plan ENT300 / Ahmad Faisal Mahdi ... [et al.] - Mahdi, Ahmad Faisal; Abg Ibrahim, Abg Feizal; Lajim, Siti Farah; Kanyan, Agnes; Shamsuddin, Noor Emma; Abg Abdul Rahman, Dyg Hummida (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2022)
Fundamentals of Entrepreneurship (ENT300) merupakan salah satu kursus wajib bagi semua pelajar yang sedang menjalani program diploma UiTM. Sedia maklum, tidak semua program diploma yang ditawarkan kepada para pelajar menyediakan kursus yang berkait dengan kemahiran pengurusan kewangan. Kursus seperti ini merupakan satu keperluan dalam menyediakan rancangan perniagaan ataupun Business Plan. Kekurangan dalam ilmu pengurusan kewangan merupakan salah satu faktor kegagalan yang dialami oleh banyak perniagaan di Malaysia.