Lawatan penanda aras secara virtual bagi tujuan semakan kurikulum AT112 ke KKTM Lenggong, Perak dan UIAM Kuantan, Pahang / Yahutazi Chik and Muhamad Syukrie Abu Talip - Chik, Yahutazi; Abu Talip, Muhamad Syukrie (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2022)
Pandemik Covid-19 telah mempengaruhi kehidupan seharian dengan pendekatan norma baharu termasuklah aspek lawatan secara fizikal ke sesuatu institusi. Disebabkan situasi semasa pandemik Covid-19, pihak Pusat Pengajian Sains, Perladangan dan Agroteknologi, UiTM Cawangan Sarawak, Kampus Mukah telah mengadakan lawatan penandaaras (benchmarking) secara virtual ke Kolej Kemahiran Tinggi MARA Lenggong, Perak dan ke Kuliyyah of Science, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), Kampus Kuantan masing-masing pada pada 18 Disember 2021 dan pada 22 Disember 2021 yang lalu menggunakan platfom Google Meet bagi tujuan penanda aras untuk semakan kurikulum program Diploma Pengeluaran Herba (AT112).