UiTM Mukah anjurkan Kejohanan Bola Tampar 2022 / Tracy Adeline Ajol - Ajol, Tracy Adeline (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2022)
Satu Kejohanan Bola Tampar Peringkat UiTM Cawangan Sarawak Kampus Mukah anjuran Persatuan Bola Tampar UiTM Mukah telah diadakan pada 17 sehingga 23 Januari 2022 bertempat di Gelanggang Bola Tampar UiTM Kampus Mukah. Seramai 8 pasukan yang terdiri daripada pelajar dan staf UiTM Kampus Mukah telah menyertai kejohanan ini. Kejohanan ini telah berlangsung selama seminggu bermula 5.30 petang sehingga 7.30 malam. Di akhir kejohanan, kumpulan Arrow Spiker telah dinobatkan sebagai Johan, manakala Naib Johan disandang oleh kumpulan Mawar Berduri dan tempat ketiga pula dimenangi oleh kumpulan Ikan Santai.