Program berloyar dengan VC: YBhg. Prof. Datuk Teknologis (Ts.) Dr. Hajah Roziah Mohd Janor / Yahutazi Chik - Chik, Yahutazi (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2022)
UiTM Cawangan Sarawak Kampus Mukah telah menganjurkan program “Berloyar Dengan VC” bersempena lawatan rasmi julung kali Profesor Datuk Teknologis (Ts.) Dr. Hajah Roziah Mohd Janor, Naib Canselor Universiti Teknologi MARA (UiTM) ke Kampus Mukah sejak kampus baharu tersebut mula beroperasi secara rasmi pada 16 November 2015. Kunjungan tersebut turut disertai oleh Prof. Dato Dr. Jamil Hj. Hamali, Rektor UiTM Cawangan Sarawak, Prof. Teknologis (Ts.) Dr. Nor Hayati Saad, Penolong Naib Canselor (Strategi) Universiti Teknologi MARA serta pengurusan kanan UiTM Cawangan Sarawak dan juga rombongan dari UiTM Shah Alam. Ketibaan beliau di Dewan Sri Balau, UiTM Kampus Mukah disambut meriah dengan persembahan tarian selamat datang oleh pelajar-pelajar UiTM Kampus Mukah dalam kostum pelbagai etnik Sarawak serta berlatar bekalangkan muzik iringan tradisional Melanau yang begitu sinonim dengan Mukah.