Program asas penubuhan homestay kawasan Tellian, Mukah / Ikhwan Naguib Jusoh - Jusoh, Ikhwan Naguib (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2024)
Fakulti Pengurusan dan Perniagaan, UiTM Cawangan Sarawak Kampus Mukah telah mengadakan Program Asas Penubuhan Homestay Komuniti Tellian, Mukah yang telah berlangsung selama satu hari pada 2 Mac 2024 bertempat di Hotel Kingwood, Mukah. Penyertaan program ini adalah terdiri daripada 60 orang peserta dari empat buah kampung di kawasan Tellian, Mukah iaitu Tellian Tradisi, Tellian Tengah, Tellian Ulu dan Tellian Laut.