Modul kepimpinan ikon peringkat diploma sesi II 2023/2024 peringkat UiTM Mukah / Ros Anizah Mi'ad - Mi'ad, Ros Anizah (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2024)
Modul Kepimpinan Ikon (MKI) adalah program untuk para siswa dan siswi yang mempunyai potensi kepimpinan, khususnya dalam kalangan Majlis Tertinggi Majlis Perwakilan Pelajar (MPP), kelab, persatuan, dan badan beruniform. Program ini bertujuan untuk melahirkan ikon yang mampu memberi impak positif kepada pelajar lain serta membentuk keterampilan dan jati diri kepimpinan yang kukuh. Menyedari keperluan ini, Unit Kepimpinan Pelajar (UKP) UiTM Cawangan Sarawak telah menganjurkan program MKI sebagai usaha untuk melahirkan pemimpin berwibawa yang mampu memastikan kesinambungan agama, bangsa, dan negara.