Program Karnival Sarawakku Membaca Pustaka Negeri Sarawak Sibu bersama komuniti Kg. Jemoreng / Nur Nadia Qausar Juhari and Arif Azizi Che Harun - Juhari, Nur Nadia Qausar; Che Harun, Arif Azizi (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2024)
UiTM Cawangan Sarawak Kampus Mukah dengan berbesar hati menerima jemputan daripada Pustaka Negeri Sibu sebagai peserta program komuniti pada 28 September 2024 di perkarangan Perpustakaan Desa Kampung Jemoreng, Daro. Program ini telah dirasmikan oleh YB Dato’ Murshid Diraja Dr Juanda Bin Jaya, Ahli Dewan Undangan Negeri Sarawak N44 Jemoreng dalam pengisian slot bacaan bersama pemimpin. Program yang gah ini bermula pada jam 8.00 pagi sehingga 4.30 petang dan telah dihadiri oleh komuniti setempat daripada pelbagai peringkat umur.