Kempen kesedaran e-waste ke arah kelestarian kampus: "kelestarian kampus bermula dari kita" / Juriah Japar dan Adlina Zahwa Abdul Rahman - Japar, Juriah; Abdul Rahman, Adlina Zahwa (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2024)
Sejajar dengan Hari Bumi Sedunia yang telah diadakan pada 5 Jun 2024, tanggal 8 Jun 2024 iaitu pada hari Sabtu, seramai 30 pelajar Kokurikulum Khidmat Masyarakat (HGD133) dan Puan Juriah Japar sebagai jurulatih telah menganjurkan Kempen Kesedaran Kitar Semula E-Waste Ke Arah Kelestarian Kampus. Dengan bertemakan Kelestarian Kampus Bermula Dari Kita, kempen ini telah disertai oleh pelajar, staf, warga kampus dan orang ramai sekitar kawasan Mukah. Ketua projek untuk kempen ini adalah Saudari Elezebeart Morren anak Pinggi, pelajar Diploma Pengurusan Ladang dan dibantu oleh Saudari Sylvia Sylvester, pelajar Diploma Pengajian Perbankan.