Pelajar Pascasiswazah ke negeri Cik Siti Wan Kembang bagi melestarikan warisan seni budaya rakyat Malaysia / Nor Eeda Ali - Ali, Nor Eeda (Universiti Teknologi MARA, Perak, 2024)
Seri Iskandar, 02 Jun 2024 – Pusat Pengajian Siswazah, Universiti Teknologi MARA (UiTM) Cawangan Perak telah menganjurkan lawatan ke Negeri Cik Siti Wan Kembang bersama-sama ahli PEWANI UiTM Cawangan Perak pada 31 Mei 2024 hingga 02 Jun 2024. Program ini merupakan anjuran bersama Pusat Pengajian Siswazah UiTM Cawangan Perak dan PEWANI UiTM Cawangan Perak yang melibatkan seramai 40 peserta. Pelajar pascasiswazah ini terdiri daripada pelajar tempatan dan antarabangsa dan diiringi oleh mantan Ketua Pusat Pengajian Siswazah [KPPS] iaitu Gs Dr Nor Eeda Haji Ali serta AJK Promosi Pascasiswazah Gs Nurain Mohd Talmizi dan Pn Norita Abd Kadir. Mereka adalah sebahagian dari pelajar UiTM Cawangan Perak yang menyambung pelajaran di peringkat Doktor Falsafah dalam pelbagai bidang. Lawatan ini merupakan aktiviti ulung kali diadakan bagi melestarikan Warisan Seni Budaya Rakyat Malaysia.