Program pendidikan kewangan belia (Youth Engagement Program) / Noor Emma Shamsuddin ... [et al.] - Shamsuddin, Noor Emma; Kanyan, Agnes; Lajim, Siti Farah; Yacob, Yusman; Sa’ait, Noraini (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2024)
Pada 7 Jun 2024 (Jumaat), bertempat di Dewan Sri Balau dari pukul 8 pagi hingga 5 petang, MASMED Mukah dengan kerjasama pihak Prudential Assurance Malaysia Berhad (PAMB) telah berjaya mengadakan Program Pendidikan Kewangan Belia. Seramai 51 orang pelajar dari Fakulti Pengurusan dan Perniagaan serta Fakulti Perladangan dan Agroteknologi telah menyertai program ini. Kos untuk menjalankan aktiviti ini telah ditanggung sepenuhnya oleh pihak PAMB. Program ini bertujuan untuk meningkatkan tahap celik kewangan dan mempelbagaikan sumber pendapatan dalam kalangan mahasiswa/mahasiswi, selaras dengan usaha jangka masa panjang Bank Negara Malaysia (BNM) untuk mewujudkan generasi muda yang bijak dari segi kewangan dan bertanggungjawab.