Meneroka dunia seni: lawatan sambil belajar SMK Seri Muara ke Jabatan Seni Halus, UiTM Cawangan Perak / Noor Enfendi Desa, Nur Adibah Mohd Aripin dan Noor A'yunni Muhamad - Desa, Noor Enfendi; Mohd Aripin, Nur Adibah Nadiah; Muhamad, Noor A'yunni (Universiti Teknologi MARA, Perak, 2024)
Seri Iskandar, 8 Ogos 2024 – Seramai 40 orang pelajar dan 5 orang guru pengiring dari SMK Seri Muara, Bagan Datuk telah mengadakan lawatan sambil belajar ke Jabatan Seni Halus, Kolej Pengajian Seni Kreatif, UiTM Cawangan Perak. Lawatan ini bertujuan memberi pendedahan awal kepada pelajar mengenai peluang pendidikan tinggi dalam bidang seni dan membantu mereka membuat pilihan kerjaya yang tepat.