Persediaan SPM 2024: pelajar SMK Senai tingkatkan ilmu seni visual melalui lawatan ke UiTM Perak / Noor Enfendi Desa, Nur Adibah Mohd Aripin and Noor A'yunni Muhamad - Desa, Noor Enfendi; Mohd Aripin, Nur Adibah Nadiah; Muhamad, Noor A'yunni (Universiti Teknologi MARA, Perak, 2024)
Seri iskandar, 17 Julai 2024- Seramai 40 orang pelajar bersama 5 orang guru pengiring dari Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Senai, Johor, telah mengadakan lawatan sambil belajar ke Jabatan Seni Halus, Kolej Pengajian Seni Kreatif, UiTM Cawangan Perak. Lawatan ini bertujuan untuk memperkenalkan pelajar kepada dunia seni halus, selain memberikan mereka pendedahan awal mengenai suasana pembelajaran di dalam seni halus di UiTM.