UiTM Mukah rakan strategik utama Jom Masuk U (JMU) 2024 Zon Sarawak II, Sibu / Arif Azizi Che Harun dan Nur Nadia Qausar Juhari - Che Harun, Arif Azizi; Juhari, Nur Nadia Qausar (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2024)
Kementerian Pendidikan Tinggi (KPT) melalui Bahagian Kemasukan Pelajar IPTA, Jabatan Pendidikan Tinggi (BKPA, JPT) telah menganjurkan Program Jom Masuk U 2024 (JMU2024) Zon Sarawak II, Sibu pada 18 dan 19 Mei 2024 bertempat di Dewan Naib Canselor Tun Abdul Taib Mahmud, University of Technology Sarawak (UTS), Sibu yang diuruskan oleh Universiti Teknologi MARA Cawangan Sarawak Kampus Mukah selaku rakan strategik bersama.