Pasukan debat UiTM Mukah terus unggul di Pertandingan Debat Piala Rektor / Muhammad Shahimi Ariffin, Mohd Zuhaili Kamal Basir dan Awang Razin Awg Baderulhisam - Ariffin, Muhammad Shahimi; Kamal Basir, Mohd Zuhaili; Awg Baderulhisam, Awang Razin (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2024)
Pada 27 Jun 2024, Kelab Debat UiTM Mukah telah menghantar dua pasukan debat yang diberi julukan sebagai pasukan Kampus A dan pasukan Kampus B iaitu masing-masing mewakili FakultiPengurusan dan Perniagaan (FPP) dan Fakulti Perladangan dan Agroteknologi (FPA). Objektif penyertaan ini adalah untuk mencabar sekaligusbagi mengekalkan kejuaraan tahun sebelumnya dalam Pertandingan Debat Piala Rektor. Pertandingan ini berlangsung pada 27 hingga 29 Jun 2024 iaitu bertempat di UiTM CawanganSarawak Kampus Samarahan 2.